trance-music radio

Tranced Logic - Hard Electronic Dance st...Your Trance station. Also check our DJ c...

Trance FM s dj channel

Techno FM - Trance channel plays the tra...

Revolutions Trance channel van Harderrad...

Rautemusik FM - 24H mixed hands up tranc...

Listened trance music at RadioSeven

Pure Fm Trance De Dance stream van Pure...

De lekkerste trance muziek luister je op...

POP-Radio doet zijn naam geen eer. Deze ...With interesting and updated news about ...

Amped Out is Industrial sounds, extra-se...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre trance muziek.

 

Trance is een subgenre van dance waarin de nadruk op de melodie, de opbouw en de euforische/spacey sfeer ligt. Een tranceplaat begint vaak met een eentonige beat, en na verloop van tijd komt er steeds meer percussie en melodie bij. In het midden van de plaat is vaak een break, die toewerkt naar een climax. Het aantal beats per minuut ligt vaak tussen de 125 en 150 en de melodie wordt vaak herhaald. In een goede tranceplaat krijgt de luisteraar het gevoel alsof hij 'in trance' is, vandaar de naam.

De muziekstroming trance ontwikkelde zich begin jaren 90 nadat dj's steeds vaker techno met house-, rock-, disco- en New Agemuziek waren gaan combineren. Hierdoor ontstonden verschillende muziekstromingen: hardtrance, Goa-trance, progressive trance, eurodance en happy hardcore. De trance zoals we die nu kennen was toen vooral een underground stroming die alleen door een klein groepje fanatici geliefd was. Bekende producers van die tijd waren DJ Dag, Jam El Mar, Mark Spoon en Cosmic Baby. Eén van de eerste trance-platen die bij het grote publiek doorbrak, was Power of American Natives van Dance 2 Trance, die in 1993 op nummer 2 stond in de Nederlandse top 40.

Na de Hardtrance/Happy Hardcore hype midden jaren 90 in Nederland, België en Duitsland trok ook de langzamere trance de belangstelling van het grote publiek door hits als Robert Miles - Children, BBE - Seven Days & One Week en Energy 52 - Café Del Mar. Maar trance werd pas echt razend populair toen het genre in 1999 een gezicht kreeg in de vorm van bekende DJ's als DJ Tiësto, Paul van Dyk, Armin van Buuren en Ferry Corsten. Ook werden er in die tijd veel festivals met tienduizenden bezoekers georganiseerd die trance op het programma hadden staan.

De huidige trance bevat nog wel de basiselementen die het had begin jaren 90, maar toch zijn de producties van deze tijd niet meer te vergelijken met die van vroeger.

Veel platen in de top 40 krijgen het predicaat trance, maar dat is meestal onterecht. Dit zijn meestal moderne eurodance platen die makkelijk in het gehoor liggen en daardoor toegankelijker zijn voor het grote publiek dan de underground trance.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD