easy-listening-lounge radio

TopRadio - Luister naar Zenfm 24/24 chil...

UMFM-Monkey Radio is Classic brew of aci...

UMFM-GrooveSalad is A tasty plate of amb...

UMFM Drone Zone is Served best chilled, ...

The World's Easy Listening Leader in Onl...

Solace FM Dreamradio plays relaxing, yet...

Dit online radiostation van Sky Radio dr...

Sky Radio, de relaxte muziekmix Sky Ra...

RauteMusic-Lounge is relaxte combinatie ...

Welkom bij NPS Output - GROOVES radio H...

Network Radio 4 het station waar je even...

Its all about love at this Love channel ...

Lounge Radio is Jazzy lounge beats and r...

En van de radiozenders van Musiq3 uit B...

DI - lounge is Comfortable ambient and d...

Digitaly Imported Chillout - ambient psy...

AVRO Easy Listening is Non-stop Bossa No...

24/7 radio luisteren naar Exotica lounge...

Chillout of Lounge 24/7 met deze relaxte...Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre easy listening en lounge muziek.

 

Easy listening (ook wel middle of the road genoemd) is een vorm van popmuziek en amusementsmuziek die in het midden van de twintigste eeuw opkwam. Rond 1980 was het de meest-beluisterde stijl op de Nederlandse radio, met populaire radioprogramma's als Arbeidsvitaminen en Muziek terwijl u werkt als voorlopers. De muziek werd daarna echter minder gedraaid, niet zozeer omdat de populariteit afnam, maar omdat de luisteraars "te oud" werden en dus niet meer interessant waren voor de adverteerders.De muziekstijl kenmerkt zich door eenvoudige, pakkende melodielijnen, rustige harmoniën en rustig dansbare ritmes. De muziek is meestal instrumentaal. Enkele zangers zoals Andy Williams, Engelbert Humperdinck en Roger Whittaker hebben een stemgeluid dat goed past bij de muziekstijl, zij hebben dan ook veel muziek uitgebracht in de easy-listening stijl. Muziek van artiesten als Bing Crosby en Tom Jones werd echter als "te wild" bestempeld om in de easy-listening categorie te kunnen vallen.Nadat de easy-listening stijl uit de mode was geraakt werd er steeds vaker negatief over gesproken. Het zou "muzak" zijn, earcandy, slechts bedoeld als achtergrondmuziek. Omdat de easy-listening stijl vrij onbekend is bij de jongere generatie wordt de term regelmatig foutief gehanteerd voor soft pop.

Lounge of Loungemuziek is de benaming voor twee soorten easy listening muziek.Oorspronkelijk werd met lounge gerefereerd aan muziek gespeeld in de salons van hotel- en casinobars, maar ook kleine cabarets en pianobars. Het is een vorm van popmuziek en origineert uit de muziek van de New Yorkse Tin Pan Alley. Het is bedoeld als achtergrondmuziek, of in ieder geval muziek waarbij te converseren valt. Latere varianten van deze vorm werden denigrerend ook wel muzak of liftmuziek genoemd. Vanaf het midden van de jaren '90 van de twintigste eeuw wordt met lounge ook wel de elektronische downtempomuziek bedoeld (niet meer dan 90 beats per minute). Deze Loungemuziek als eigen genre bestaat eigenlijk niet, Lounge is eigenlijk het genre Chill Out aangevuld met de genres triphop, acid jazz, ambient en deep house. Vooral in Frankrijk, zuid-Duitsland, Oostenrijk en Spanje was het rond de eeuwwisseling erg populair, en groeide het deels uit tot een levensstijl waarbij men het rustig aan deed, en alles zo gemakkelijk mogelijk ging. De invloed van het ouderwetse loungen is nog steeds herkenbaar doordat in loungebars de muziek een volume heeft dat zich zowel leent tot dansen als converseren. De door vooral media gepoogde te lanceerde genrenaam is altijd omstreden geweest, veel van de artiesten en liefhebbers vinden dat een belediging. Echter heeft de benaming in de loop der tijd wel aan lading toegenomen. Er zitten in de loungemuziek vaak Oosterse klanken, Aziatisch en Arabisch. Het is niet zelden een combinatie van westerse en oosterse muziek.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD