Persberichten

11 augustus 2007

Live-Radio.Fm geeft online radio nieuwe impuls.

 

Een eigen radioprogrammering! Online radio luisteren wordt een avontuur. Utrecht 11 augustus 2007: Bertje Bel lanceert vandaag haar nieuwe internetpagina www.Live‑Radio.Fm. De startpagina voor radiostreams heeft een aantal unieke functionaliteiten. De speler is voorzien van persoonlijke voorkeuren. Hieraan worden de meest favoriete radiostreams toegevoegd die de bezoeker kiest uit een lijst van ruim 300 radiostreams gerangschikt op muziekstijl. Door de genres, zoekfunctie en stationsomschrijving zijn de online radiostations overzichtelijk gerangschikt en is snel het juiste station gevonden. De radiostreams kunnen worden geprogrammeerd zodat de bezoeker kan luisteren naar zijn of haar favoriete radiozender, programma en muziekstijl, op een moment dat gewenst is. Een gratis Widget die op profielpagina’s kan worden geplaatst, maakt het aanbod compleet.

 

 “ Deze benadering van online radio luisteren is meer dan kiezen uit radiostreams. Online radio luisteren wordt een avontuur waarin de gebruiker kiest wat en wanneer geluisterd wordt ”, zo zegt Bertje Bel directeur Alfred Slot. Hij is van mening dat de enorme keus aan radiostreams, de mogelijkheden waarmee de bezoeker radiostreams kan vinden en personaliseren, een enorme stap vooruit is ten opzichte van de huidige radiostreamstartpagina’s. “Het nieuwe online radio luisteren is vandaag geboren.” aldus Alfred Slot van Bertje Bel.

 

Naast radiostreams zijn er tal van andere extra’s op Live-Radio.nl te vinden. Om de internetgebruiker kennis te laten maken met Live-Radio wordt elke maand een MP4-speler weggegeven. Zo resulteerde samenwerking met MusicFrom.nl in de concertagenda en informatie over Nederlandse artiesten. Er is een overzicht van de belangrijkste muziek blogs en dj-pagina’s. Wanneer de bezoeker zijn of haar favoriete nummer hoort, kan dit als beltoon of mp3 worden gedownload. LegalDownload.nl voorziet in de MP3 downloadshop.

 

Het laatste trend onderzoek van RAB.FM laat een stijging van maar liefst 4,1% voor internetradio zien. “Online radio luisteren groeit enorm. Een nieuwe toepassing voor radiostreams komt op het juiste moment. In Nederland is veel behoefte aan een kwalitatief en betrouwbaar aanbod van radiostreams in diverse genres dat op één pagina verzamelt is. Met Live-Radio.Fm springen we in op deze trend.", aldus Alfred Slot die verwacht dat Live‑Radio.Fm en Live-Radio.Nl op korte termijn de huidige nummer één radiostreamstartpagina, Nederland.fm, voorbij streeft.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD