• Header: Hier vindt u de paginaspeler. De paginaspeler speelt de zender die gekozen is. In deze speler vindt u een omschrijving en logo van het radiostation dat wordt afgespeeld. Links naast de paginaspeler ziet u een selectie van de muziekgenres en uw persoonlijke favorieten. Om de genres en persoonlijke favorieten te kunnen gebruiken moet u geregistreerd zijn. Als u geen lid bent van Live-Radio hebt u de beschikking over 20 voorgeselecteerde radiostreams. U kunt zich hier registreren.

 • Genre-overzicht: Hierin staan alle categorieen. Als een categorie wordt geselecteerd ziet u onder de genre-omschrijving alle radiostreams die onder deze categorie zijn geplaatst. Naast het selecteren van een zender kunt u via icoontjes kiezen voor 'tell a friend', stream toevoegen aan persoonlijke favorietenlijst, stream openen in een pop-up of melden dat een stream niet afspeelt. Ook ziet u hier een korte omschrijving van het radiostation.

 • Music- en Mobileshop: Als u een leuk nummer hoort op de stream die wordt afgespeeld, kunt u in de Musicshop dit nummer als MP3 kopen. Naast de ruime keus aan MP3-tjes kunt u ook een album van de artiest downloaden. Ook hebt u met de Mobileshop beschikking over een Ring- & Realtonewinkel.

 • Concertagenda: Als u wilt weten waar de eerst volgende concerten zijn, vindt u dat in de concert- en partyagenda. Hiervoor hebben wij een samenwerking met MusicFrom.nl

 • FAQ: Wanneer u na deze introductie nog vragen hebt kunt u onze FAQ raadplegen. Hierin vindt u de meest voorkomende vragen. Als u een vraag hebt die niet wordt beantwoord in de FAQ, kunt u hier contact met ons opnemen.

 • Webmasters: Deze unieke module genereert radioscripts om op je profielpagina of homepage te plaatsen. Via simpele stappen kunnen twee modules worden gegenereerd. Voor de handleiding kijkt u in de FAQ. Om keus te kunnen maken uit alle tools moet u lid zijn van Live Radio. U kunt zich hier registreren.

 • Login / Logout: Dit is de in- en uitgang van Live-Radio.

 • Het hoofdscherm: Hier wordt de verschillende inhoud veergegeven. De meeste pagina's en toepassingen worden links naast de tabbladen geplaatst.

 • Tabbladen Index: Naast het welkomtabblad vindt u tabbladen met de meest beluisterde, best gewaardeerde en nieuwe radiozenders.
 • V: Heeft Live-Radio toestemming om de radiostreams te gebruiken?
  A: Ja. Live-Radio heeft alle radiostations aangeschreven en toestemming gevraagd voor gebruik van de radiostream. Ook is de Buma & Stemra/SENA op de hoogte gesteld van het online afspelen van bestaande streams van radiostations.
 • V: Ik weet een hele mooie radiostream die nog niet op Live-Radio staat. Hoe meld ik een stream?
  A: Via het contact formulier kunt u een nieuwe stream melden. De Live-adio webmaster zal de stream dan zo snel mogelijk beoordelen en plaatsen als deze voldoet aan voorwaarden die Live-Radio aan de stream stelt.
 • V: De paginaspeler stopt met afspelen als ik op Live-Radio navigeer. Hoe kan dat?
  A: Het is helaas technisch niet mogelijk om de streams tijdens navigeren op de pagina continue te laten spelen. De speler start automatisch de zender die wordt beluisterd wanneer een nieuw menu-item is gekozen.
 • V: Als ik de pop-upspeler open speelt de stream niet af. Waarom is dat?
  A: Wanneer de pop-upspeler wordt geopend en tegelijk wordt genavigeerd op Live-Radio,wordt in de Pop-upspeler en in de paginaspeler een radiostream afgespeeld. Hierdoor vormt zich een echo. Als de pagina wordt gesloten kan door middel van de "play button" de pop-upspeler worden geactiveerd.
 • V: Hoe komen jullie aan al die streamadressen?
  A: Streamadressen worden door de radiostations doorgegeven en de medewerkers van Live-Radio zoeken op het internet naar streams.
 • V: Ik had een leuk station gevonden maar ik kan het niet terug vinden.
  A: Radiostreams kunnen om meerdere redenen worden verwijderd uit het overzicht. Als een stream niet meer actueel is of de uitgever trekt haar toestemming in, wordt de stream verwijderd.
 • V: Op mijn werk kan ik niet luisteren. Mijn werkgever blokkeert audiostreaming. Is hiervoor een oplossing?
  A: Voer 'www.live-radio.nl' in op particleproxy.com, om de streams van Live-radio te luisteren als een werkgever via een proxy server blokkeert.
 • V: Hoor je gelijk muziek als je een zender hebt aangeklikt?
  A: U mag verwachten dat, als u ingelogd bent, alle radiostations te beluisteren zijn en automatisch afspelen na selecteren.
  Als het geluid van een geselecteerd radiostation langzaam laadt, kan dat één van de volgende oorzaken hebben:

  De snelheid van uw Internetverbinding en computer.
  Het signaal van het radiostation wordt vaak opgevraagd.
  Het signaal van het radiostation is geplaatst op een langzame vebinding.
  Daarnaast is het mogelijk dat het signaal van een radiostation, tijdelijk, niet bereikbaar is.

  Helaas heeft Live Radio geen invloed op deze variabelen.
 • V: Ik kan de radiostreams op de tabbladen niet klikken. Waarom niet?
  A: Daarvoor dient u geregistreerd te zijn.
 • V: Ik kan de omschrijving en logo van best beluisterd, best beoordeeld en nieuwe zenders in de tabbladen niet klikken. Waarom niet?
  A: De gegevens die Live-Radio hiervoor gebruikt zijn opgeslagen in een database. Om de beste beluisterd en best beoordeeld actueel en zo getrouw mogelijk weer te geven, is besloten dit alleen voor geregistreerde bezoekers toegankelijk te maken.
 • V: Hoe komen jullie aan de omschrijvingen van de genres?
  A:De toelichting over de genres waarin de streams staan komt van Wikipedia.
 • V: Wie heeft deze pagina gemaakt?
  A: Live-Radio is bedacht door Bertje Bel Media. B-Ambition heeft de pagina technisch ingericht en het ontwerp gemaakt.
 • V: Waarom hebben niet alle logo's en omschrijvingen een koppeling met de internetpagina van het radiostation?
  A: Om Live-Radio voor gebruikers gratis te houden, worden de koppelingen met de webpagina van het radiostation alleen gemaakt als daarvoor betaald is door de uitgever van de stream.
 • V: Waarom moet ik registreren voor Live-Radio?
  A: Om gebruik te kunnen maken van persoonlijke favorieten moet er een account worden gekoppeld aan elke bezoeker. Daarvoor moet geregistreerd worden. Daarnaast wil Live-Radio weten wie gebruik maakt van haar dienst om gebruikers en commerciele diensten beter af te kunnen stemmen op de behoefte.
 • V: Hoe ga ik vanuit de pop-upspeler terug naar Live_radio.nl?
  A: Door op het Live-Radio logo te klikken wordt Live-Radio.nl weer geopend.
 • V: Kan ik mijn radiozender promoten op Live-Radio?
  A: Voor commerciele activiteiten kunt u contact opnemen met onze afdeling marketing & sales. Hiervoor kunt u het contactformulier gebruiken.
 • Hoe voeg ik Live-Radio als Gadget aan Hyves toe? Log in op jouw Hyves.
  Ga naar “ mijn Menu “.
  Kies Profiel-wijzigen.
  Kies het tabblad algemeen.
  Voer in een leeg titelvak Live-Radio.nl in.
  Klik dan op het invoervak links naast de titel.
  Onder het invoervak verschijnt dan [ bold-italic-link-gadget ].
  Klik op gadget. Er verschijnt nu een pop-upvenster.
  Kopieer de code die je met de webmaster module van live-radio.nl hebt gemaakt in deze pop up.
  Klik ok.
  De button die je op live radio gemaakt hebt verschijnt nu op jouw Hyves.
  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Hyves of kijk in de Hyves Widget helpfiles die hieronder staan.
 • Hoe plaats ik gadgets op mijn profiel?

 • Hoe plaats ik gadgets in mijn krabbels & berichten?

 • Hoe plaats ik gadgets in mijn profiel info?

  Bertje Bel Media is een internetuitgever die zich bezig houdt met projectontwikkeling en beheer van eigen internetpagina's. De doelgroep bevindt zich in het bijzonder in Nederland. Projecten zijn gericht op Internetradio, Telecom reselling en games. Bertje Bel Media is ontstaan in de zomer van 2003 en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
  Het idee voor Live-Radio is ontstaan vanwege het ontbreken van een gebruiksvriendelijk overzicht voor internetradiostreams.